<1>
Kõik, kes on nati vanemad kui paarkend viis, mäletavad seda kohta küll: otse trammivasika lõpp-peatuses, kioski kõrval. Ka vanasti oli seal kohvik. Vahepeal juhtus midagi, hoone seisis tühi kui kell, nüüd on asi avatud. Gurmeelikumalt kui iial varem, läbi kõige kolme korruse.
KUJUNDUSELE 10 PUNKTI
Kõigepealt head uudised. Kohe väga-väga tahaks kiita restorani sisekujundust ning selle õnnestumisest tekkivat imehead õhustikku. Suhteliselt eredavärviline ja rõõmus, samas minimalistlikult lihtne ja üldse mitte koormav. Peab nentima, et selle tõiga poolest ei kipu pealinsed söömakohad eriti hiilgama. Teine positiivne asi on maitsekas muusikavalik. Hea muusikavalikuga paistavad silma veel vähesemad söömakohad, kus siiamaani kiputakse kas nõmedat raadiot või arulagedat tümpsu laskma. Ten points, Kadriorg! Ses mõttes võite kindlad olla: kliente hakkab teil jätkuma.
Tõsi, need kliendid on tõenäoliselt rahakad, aga võibolla ka pisut snooblikud. Või mine tea. Hinnakiri tundub igal juhul suhteliselt soolane olema, pearoad on kõik üle kahe soti. Samas saab odavamat ja kiiremat grilli (105 – 305 EEK). Paraku ei taipa me, mida tähendab menüüs Mereadnide nimelise toidu all märkus: “Küsi hinda”. Uats ap, juu men? Kas käes on koperatiiviajastu või oleme me sellest välja tulnud?
Vastake.
VÄIKE EDETABEL
Kalli hinna puhul on loomulikult mõistetav, et toit peab olema hea, kunstipärane ning kütkestav. “Kadriorus” see nii ka on. Proovisime erinevat nosimist ning peab ütlema: konkurentsituks võitjaks osutus lamba karree (215 EEK), ehkki kiidusõnu peavad tingimata pälvima ka grillitud forellipoiss (120 EEK) ning põrsa karbonaad (95 EEK). Mainitud asju soovitame kindlasti kõigile, kes viitsivad oma pangakaardile haiget teha või kelle pangakaart lihtsalt haiget ei saa.
Aga õlu, seltsimehed, õlu! Õlu on liiga kallis, mingi 40. Ai-ai.
Vastukaaluks leiab “Kadriorust” see-eest terve hunniku mõistliku hinnaga veine.