Märts on valimiste kuu ja uus partii parteibroilereid komandeeritakse riigikogusse kaagutama oma töövõitudest ja sellest, kui palavalt pensionäre ja paljulapselisi perekondi armastatakse. Parteibroiler ei ole tavaline kana. See on parajalt nuumatud, endast heal arvamusel lennuvõimetu lind. Isane parteibroiler kireb heleda häälega ja topib oma noka igale poole.
Broilerile sisu otsimas
Et valmistada väärikas ja maitsev parteibroiler, tuleb valida parajalt suur ja rasvane isend.
Esmalt hõõru parteibroiler kergelt soola ja valge pipra seguga sisse. Seejärel pane lind lahtiselt 200-kraadisesse ahju ja küpseta, kuni nahk on krõbe ja pruun. Tõsta lind ahjust välja.
Parteibroileri puhul on tähtis tema sisu.
Kuna sisikond on juba noorteorganisatsiooni päevil eemaldatud nagu ka pea, tuleb keresse toppida uus sisu, mis vastab uue ameti nõuetele ja teeb parteibroileri nägusaks ka valijatele. Sisu peab seega koosnema heast-paremast.
Selleks võta:
250 g kooritud krevette;
250 g seeni – ?ampinjonid sobivad hästi, võiks enne pisut võis pruunistada;
peotäis kuivatatud riivsaia või purustatud kuivikuid.
Sega segu hästi läbi ja topi parteibroileri keresse.
Kastmega muidugi!
Valmista ka kaste, millesse sega 300 ml apelsinimahla (just mahla ja mitte nektarit!) ning 200 g valget veini (kuiv vein on sobivam, aga võib olla ka poolkuiv), lisa punet, nõmmeliivateed, estragoni, peterselli, karripulbrit ja tumedat sojakastet. T?illit vastavalt sellele, kui terav keel on.
Vala kaste parteibroilerile kaela.
Seejärel aseta parteibroiler ahju tagasi, seekord kaane alla, kuni ta on omandanud poliitilise paindlikkuse. Ehk tunniks või pisut enamaks, oleneb kui kangekaelne parteibroiler on.
Ja ongi kõlbulik parteibroiler valmis küpsetatud. Kõrvale sõmer keeduriis ja punane vein (peavad ju parteibroilerid ka kõrgema seltskonna kommetega kokku puutuma).
Tuult tiibadesse, parteibroiler!