Mis asi see läti okro?ka küll võib olla? Teab ju igaüks, et okro?ka on vene supp. Võib-olla ka valgevene, aga mitte läti supp. Aga näed! Mida teeks me ilma Lätita! Karm tegelikkus on Eestimaale toonud ka läti okro?ka.
Okro?ka on teatavasti mõnus suvine külm supp, mis jaanipäeva paiku sobib hästi vabas õhus rüübata. Tavaliselt kasutatakse okro?ka valmistamiseks hapupiima, keefiri või petti. Aga ka kalja. Tuleb tunnistada, et just see kaljaga tehtud okro?ka on kõige mõnusam ja ka pisut eksootiline.
Iseenesest on okro?ka valmistamine üpris lihtne. Pole vaja isegi pliiti ega lõket, kuna vaaritamine-praadimine okro?ka valmistamise juurde ei kuulu. Aga lõikumist ja segamist jätkub küllaga.
Tee nii:
Võta esmalt suuremat sorti kauss, kuhu külm kaljasupp kokku segada.
Lõigu kaussi järgmisi värskeid köögivilju:
– 1 küüslauguküüs