Mõõkkalalised (need kes seal töötavad) mainivad hakatuseks väga õigesti, et geograafiliselt koosneb üle 70 % lõbusast maakerast erinevat sorti vetest, on selle nimi siis lomp, meri, jõgi, järv või vihm. Millest omakorda tuleneb õigustatud küsimus: härrased, miks me nii vähe kala sööme? Miks ainult neljapäeval? Ja miks peab see tingimata olema just sprott või räim tomatis? Ei pea ju.
Mõõkkala on kindlasti Eesti parim mereelukate hammustamise koht, siin pole kahtlustki. Menüü on rikkalik ja huvitav ning tõestab, et kalast on võimalik peaaegu kõike teha. Vähemalt kõiksugust sööki. Mõõkkalas on toite umbes sadakond, mingi stiiliapsatuse tõttu on lisaks kalale sattunud menüüsse ka lammas, mis võiks iseenesest uttu tõmmata ja maanduda kusagil Kaukaasia köögi koka lõikelaual.
Nojah. See selleks.
Üks lammas ei sunni veel ennast tellima, eriti kalatoidu kohas.
Nagu kõik korralikud inimesed, sai alustatud salatist, mida kalas jagub. Esile tõstaks kindlasti avokaado salatit maasikakastmes (43 EEK), kuhu on ära peidetud ka krevett ning suitsuteod. Külmast eelroast soovitaks kindlasti veel silme sinepikastmes (75 EEK).
Noja edasi soojad eelroad. Kindlalt panid siinkohal edetabeli kinni grillitud tiigerkrevetid (144 EEK), ehkki keegi seltskonnast eelistas miskipärast ka vähisabasid Iiri moodi (93 EEK).
Praadidest sedavõrd, et siinkohal jäi edetabeli tegemine mingil hetkel katki, kuna menüü on väga eripalgeline, aga kodanike maitsed väga erinevad. Siiski ei tohi ära minna ilma et oleks soolikatesse saatnud lesta basiilikakastmes (140 EEK), koha poola kastmes (125 EEK) ja täidetud kalmaari (150 EEK).
Kala on hea, õppige ükskord ometi ära. Eriti kui seda saab värskelt, mitte ei pea kusagil hüpermarketi külmutatud asjade letis kondama ja kivikõva maitsetut tükki koju tassima. Sestap võib pisut raha värske vee-eluka eest välja käia küll.
Huvitav ning suupärane veetoit ei pruugi tingimata tähendada austrit, haid või norrakate kombel maa all mädandatud vaala. Hea kokk keerab ka kilust korraliku käki kokku. Ja veel: et kalapraadi on kerge ära rikkuda, ei soovita diletantidel jamama hakata. Usaldage proffe ja ujuge kohale.
Ainult et, võeh, õlledest pakutakse vaid Sakut. Mis kuradi haigus see veel on?