Hubane hingeõhk? Seda kindlasti ja seda kõigepealt. Kolumbus Krisostomus, mis asub vastiku MäkToonaldsiga ühes majas on segu heast laivmuusikast, pidevast mõnusast suminast, OK hinnaga toitudest, pisut liiga kallist (30 EEK) õllest (ütleb raamatukriitik Muld) ja puhutistest karaokeõhtutest.
Enamasti käiakse Kolumbuses, teadagi, õlut joomas. Lihtsalt siuke koht. Aga peale pingelist vaidlust otsustasime tingimata ka süüa proovida, seda enam, et eelmisel päeval linnas venelastega kakelnud Ahto Muld õlut juua ei tohi, vaid peab veel lähinädalatel jääma puhta viina peale.
Köök on Krisostomuses tegelikult lihtne ja tavaline ja ilma maitseaineteta. Maitseaineid on võimalik saada vaid siis, kui ronid ise leti äärde ja nõuad. Ja siis saad vaid soola ja pipart. Sestap olidki meie tellitud kuum pastasalat lihaga, grill-lõhe krevetikastmes ja marineeritud seafilee seenewokiga teravusetud. Head küll, ei saa salata, aga vurtsu netu! Niisiis, head omanikud, varuge huvitavaid asju roale päälepudistamiseks, see jamps ei maksa suurt miskit, ent annab asjale kohe teise vungi man. Üldjoontes valiti parimaks pakutud roaks grillitud lõhe, mida julgeme siinkohal soovitada.
Üldiseks üllatuseks ja heameeleks suutis Kolumbus Krisostomus ikkagi ühe asjaga ka üle kogu muu vabariigi särada. Selleks kustumatuks täheks on imepärane sakuska nimega “heeringas õunal”. Kohe kui sakuskat nägime, tellisime kõik 240 grammi viina, sest see nägi välja nagu pauerhitt! Ja maitsas ka. Mistap on sõpradega tervisejooki alati mõtet just selles lokaalis korraldada – niikaua kuni mõni muu koht omakordse geniaalsusega lagedale ei ilmu.
Kolumbuses saab alati kuulata faini elusmuusikat, esindatud on kõik kodumaised tipmised kutid Jääboilerist Genialistideni.
Ainult et makist tuleb möga. Heal kodumaisel on ju ka CD-d, miks siis makist möga lasta, aru me ei saa?
See selleks. Mõnusa ja keskmisest enam lärmaka õhtu veetmiseks on Kolumbus loodud.