Paastuaega tuleb igati trotsida ning seda saab teha kõige käepärastemate lahenditega. Vaja vaid minna läbi suvalisest keldripoest. Siinkohal õpetan teile, millise ninaesisega sisustada õhtu – suurepärane sakusment sulle ja paarile sõbrale.
Osta kolm pakki pelmeene, soovitavalt kilekotis (märgistusega “hiina pelmeenid”), pudel porterit ja kaks pudelit heledat õlut.
Kõigepealt pane praeahi uugama, temperatuurile 200. Haara pann, puista pelmeenid sinna, vaata, et nad mingil juhul kuhja ei jääks, vaid kenasti teineteise kõrval lebaksid.
Soenda üles porter, sulata sinna sisse ohtralt mett. Lisa valget ja punast pipart ning peenekshakitud sibul. Ei, parem juba kolm. Kalla segu pelmeenidele, viska juurde tabascot, 2 tükeldatud õuna ja surka tulem ahju. Joo ära esimene õlu. Käi aeg-ajalt podisevat rooga segamas. Joo ära teine õlu, lisa pelmeenidele suuremat sorti pressitud küüslauk. Las podiseb veel.
Saada sõbranna õlle järele. Joo kolmas ja neljas õlu ära. Näpi vahetevahel pelmeene kahvliga, saad aru küll, kui õige aeg on. Seejärel lippab sõbranna härmas viina tooma, sina kallad sellal pelmeenid koos kastmega kaussi. Naudi koos sõpradega.
Sõbranna peseb hiljem nõud ära.
tervitades,
juku-kalle