KesKus´i raudvara Kairi Keso külastas koos sõbrannadega restorani Maikkrahv Tallinnas Raekoja platsil.
Maikrahv on iseenesest vana asutus. Tean seda pigem kõlakate järgi, kuna olen nõuka-perioodi jaoks a) liiga noor ja b) pärit Saaremaalt. Kasutasin siinkohal deduktiivseid meetodeid, rääkisin toimetuses tolknevate vanuritega ning sain teada, et tegu olla olnud legendaarse Vana Tooma restoraniga. Taipasin, et inimene, kes seal nõuka-ajal tiksunud pole, on imelik või kuidagi muudmoodi kiibakas.
Fakt on aga see, et Maikrahviks muutunud Tooma-vana pakub (samuti uurimistöö) midagi hoopis rohkemat kui kunagi. Ja miljöö taotleb keskaegsesse Tallinnasse sobivat arhailisust. Ning saavutab selle.
TÄITSA OMAS ELEMENDIS PAIK
Eks nende “keldri”kohtadega ikka nii,et kipud sinna minema ikka talvel. Kes see suvel paksude kivimüüride vahel einestada tahab. (Välja arvatud ehk siis, kui Raeplatsi rahvarohkus tõsiselt üle viskab või sisaldab see plats purjus poissmehi mitmetelt geograafilistelt laiustelt.)
Aga jah, nagu öeldud Maikrahvi miljöö on igati meeldiv. Suured võlvitud saalid, tammepuust toolid, millel hubasuse lisamiseks omapärased katted peal, lauad, millele sobisid hästi sepalt tellitud noad kahvlid ja massiivsed pokaalid. Teenindus igati OK, piigad ajastule vastavalt riietatud ja küllaltki kärmed ning vastustega võlgu ei jäänud.
Mis on ju ometi oluline.
Ettekandja ei tohi olla suu peale kukkunud jobu ning peab teadma, mis tema majas ja köögis toimub. Nii et koolituse üle nuriseda ei saa.
MÕNDA KÕHUTÄIEST
Kitsejuustuhõrgutis meloni, arbuusi ja ruccola salatiga. See oli ainuke roogadest, mis meeldis eranditult kõigile, edasistel roogadel juba nii hästi ei läinud.
Seafileerull sinepi-koorekastme, sinihallitusjuustu kartulivormi ja fenkoli-tomatisalsaga. Seafileerull oli liiga suur ja liiga vintske. Sinihallitusjuustu kartulivormis ei olnud üldse sinihallitsujuustu maitset, muidu aga mahlane ja toekas.
Marineeritud kanarind pihlakakastme ja juurviljaga. Valiku tegin lootuses saada miskit teistsugust, eelkõige panustasin kastmele, lootes tunda pihlaka mõrkjust. Aga siin oli kokk soolaga liiga heldelt ringi käinud ja hõrgust pihlakast polnud?.
Veise sisefilee punase veini ja piprakastmega koos kartulivormi ja köögiviljadega. Kartulivorm sama mis seafilee juures, seega täitsa ok. liha parajalt pehme ja hõrk, praadidest vaieldamatult parim:)
Tarte Tatin vaniljekastme ja jäätisegaCrème brûlée marjakastme ja kaneelisiirupis hautatud pirniga. Magustoitudes parim, eriti õrn jääkirmetis kreemi peal!
Tiramisu maasikakompotiga. Kunagi pakkusid nad seda magustoitu ikka värske maasikaga ja mahlasem oli ka (: