Esmapilgul võib ju tunduda imelik, et keset vastikut vihmast sügist (isegi kui see juhtub olema reeglipärasest soem, nagu sel aastal ongi) kedagi Piritale kutsuda. Ent stopp! Nagu paljude muudegi heade asjadega, maksaks neid külastada siis, kui tavapärased hordid on vajunud talveunne või varjunud kesklinna keldrilokaalidesse, lonks kuuma hõõgveini siniste huulte vahel. Pirita on inimtühjana palju parem. Eriti kui restorani aknast vaadata.
MAHE DISAIN
Rannahoonet ikka mäletad? Sõidad Tallinna poolt üle silla, veidi edasi ja siis see ehitis vasakut kätt jääbki – sutsuke suure tee päält sisse keerata. Paljud inimesed (aga väga vähesed KesKus´i lugejad) mäletavad seda maja kui eriti totrate ööklubide asukohta. Õnneks on tänaseks vaikus majas, ei mingit närvesöövat tüpsu ega värvilisi pille neelavaid lolle alaealisi rullnokki.
Pärli leiab üles sildi järgi. Mõne aja pärast. Siinsel toimkonnal õnnestus enne küll majale tiir peale teha, ent väike jalutuskäik enne kõhutäit tuleb kasuks, lugege arstide lugusid Terviselehest. Ent esmamuljest. Sisekujunduses domineerib meeldiv väheütlevus, kunstiteadlikumad kutsuvad seda stiili minimalistlikuks lähenemiseks. Et poleks istujat ärritavaid sadu vidinaid, peab hakkama saama mõnede harvade värvitoonidega. “Pärlis” panustatakse heledatele. Päeval hea tellimust oodates tormist merd vahtida. Ainult diskorinurga võiks omanikud ära koristada – see on justkui mõnest teisest, palju halvemast maailmast. No ei sobi visuaalselt üldse kohe!
MÕNED ESILETÕSTMISED
Menüüga pole lood rasked. “Pärl” kuulub nende toidukohtade hulka, kus söögikaart ei sisalda sadu ampse, mis teeb valimise alati pead valutama ajavaks operatsiooniks. Kõik jääb arusaadavuse ja selguse piiresse, mõned kalad, mõned lihad, mõned kanadki. Lihadest veist ja põrsast, kaladest tuunikala ja võikala, kanadest kana, pastast kohe mitmed pastad, vormiroogadestki mitu varianti ja lambast kahjuks mitte midagi! Lambakest austaval inimesel pole siin kohta kahjuks ette nähtud.
Proovitust ja soovitust: kui juba kohal olete, siis katsuge arvestada järgmise reakesega, kuna just sihukest valikut mekkisime omal nahal ning suurima rahuloluga.
Kõigepealt kuulub valikusse üks tore täidetud kana riisilehe sisse peidetud aedviljadega kooreses tsitrusekastmes (125 EEK). Just see roog kujunes üldiseks lemmikuks. Tundub ju küll, et üks hea kana on harilik asi ent just hariliku vormimine eriliseks on siinkohal peakokal korda läinud. Edasi tuleb tänada (teine koht!) tuunikala juurviljaspagettidega wasabi-kappari kastmes (210 EEK). Üldine arvamus ekspertidelt – siin on tegu tõeliselt huvitava roaga. Tuunikala on käideldud oskuslikult ning vaieldamatult originaalselt. Ja veel 2 soovitust: võikala suhkruherneste ja kartulipüreega porgandi-konjakikastmes (165 EEK) ning veisefilee küüslaugukartuliga trühvli-veini kastmes (210 EEK). Kummardus peakokale. Ja mitte vaid põhiroogade, vaid ka magusa eest. Kaks kohustuslikku ja väga suurepärast magusrooga Pärlis on hapukoorekreem krõbeda leivaga karamellkastmes (45 EEK) ja grillitud Ahja juust muraka- ning mustikamoosiga (65 EEEK).
Aga eks astuge ise läbi või tutvuge enne aadressil www.loungeparl.ee. Saidil kõik oluline kirjas, ainult selle muusika võiks taustalt ära koristada. Ega see mingi 2 takti ette ei ole!